Жена алармира за крадци в известен търговски център в столицата.Поли Н.

...
Жена алармира за крадци в известен търговски център в столицата.Поли Н.
Коментари Харесай

Джебчийска акция в известен търговски център в София

Жена сигнализира за крадци в известен търговски център в столицата.

Поли Н. написа в обществената мрежа Facebook, че преди ден е имало " крадлива акция " в комерсиалния център " Sofia Ring Mall ". По думите й крадци са отмъкнали портфейлите на седем души, като самата тя е една от пострадалите. Жената твърди, че една част от хората са били обрани в магазин " Pepko ", а останалите в магазин " Waikiki ".

Жената споделя, че портфейлите са били откраднати от чантите и твърди, че джебчиите провеждат акцията си тук-там, където има скупчване на доста хора.

" Схемата им е да крадат от магазини със скупчване на хора, като взимат всичкия кеш от портфейла и го захвърлят някъде. Слава Богу, документите си открих, само че тези след мен още чакаха ", написа дамата.

Поли отбелязва, че е алармирала за кражбата в полицията.

" Лошото е, че никой няма право да връща записите от камерите - нито работещите в магазините, нито защитата в мола. Само в случай че от Районното ръководство изискат записите - тогава. Абсурдно е, тъй като на момента нищо не можеш да направиш, когато те ограбят и би трябвало да пишеш тъжби. От 112 също нищо не можаха да създадат с изключение на да записват сигнала ", прибавя тя.

Служители, работещи в комерсиалния център са споделили на пострадалата, че постоянно се случват кражби.

" Управителката на " Пепко " описа, че са намерили документите на една жена разхвърляни на 4 разнообразни места в магазина ", написа Поли.

Потърпевшата посъветва, ако ходите там - единствено с дебитна карта и никакъв кеш. " Ако стане по този начин, че да Ви откраднат портфейла, най-малко да можете да замразите картата незабавно ", приключва обявата си Поли.

Какво би трябвало да извършите, с цел да се предпазите от джебчийска кражба?
На първо място не забравяйте, че аргументите за осъществяване на джебчийски обири са намаленото внимание и небрежното запазване на движимостите и парите.Когато отивате на многолюдни места, най-сигурно е да поставите парите си във вътрешни джобове на облеклата. Избягвайте да носите огромни суми пари на публично място.Ако ползвате чанта с дълга ръкохватка, която се отваря елементарно, носете я стисната под мишница и притисната компактно до тялото.При извършване на покупки не оставяйте персоналните си движимости – телефони, дамски чанти и други, без контрол.Бъдете нащрек, когато се намирате на многолюдно място. Ако усетите, че някой неоснователно се блъска във вас, помислете за парите си.Предупредете другите жители, в случай че се съмнявате, че се пробват да ги оберат.
Снимката е илюстративна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР